Prestarea serviciilor de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner

Platforma Cognitrom Career Planner (CCP) este o platforma inovatoare de consiliere și planificare în carieră, care poate fi accesată atât online, din orice colț al lumii, sau adresându-vă la una din subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În perioada ianuarie-martie 2022, au fost prestate servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP pentru 1117 persoane, dintre care 633 persoane sunt femei (56,7%), iar 484 persoane sunt bărbați (43,3%). Cei mai mulți beneficiari au preferat să acceseze platforma de la distanță (57,7%), iar 42,3% au beneficiat de testare adresându-se direct la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM.

Cei mai mulți beneficiari ai platformei CCP sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă fără statut de șomer (55,5%), iar 44,5% sunt șomeri, care au dorit să își testeze abilitățile în scopul identificării profesiei potrivite.

Conform criteriul de vârstă, cei mai mulți beneficiari ai platformei sunt persoane tinere, cu vârsta 16-34 ani, inclusiv elevi/studenți (74,0% din total beneficiari).

Interes față de platforma CCP au manifestat și persoanele cu dizabilități, fiind accesată de 24 beneficiari (2,1% din total beneficiari).

Persoanele care își doresc un loc de muncă, dar nu știu în ce domeniu s-ar regăsi, se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă (adresele subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot fi găsite aici www.anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP și de a găsi locul de muncă potrivit.

Totodată, doritorii pot accesa platforma CCP și de la distanță (direct de pe calculator, laptop sau chiar telefon), accesând site-ul http://www.cariera.anofm.md/, butonând „Test Cariera” și lăsând o cerere prin completarea câmpurilor solicitate. Specialistul subdiviziunii teritoriale va recepționa mesajul și va expedia datele de acces pe platformă.

Menționăm că subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost dotate cu platforma CCP cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială Și Asistență în Afaceri, cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră.”