Activităţile desfăşurate în aceste zile de agenţiile teritoriale de ocupare a forţei de muncă sunt destinate în mare parte tinerilor...

Activităţile desfăşurate în aceste zile de agenţiile teritoriale de ocupare a forţei de munca sunt destinate în mare parte tinerilor.



Recent în or. Basarabeasca a avut loc un mini-târg la locurilor de munca pentru tineret, în cadrul căruia s-a desfăşurat şi Forul profesiilor.



 Agenţia Basarabeasca a organizat acest eveniment în comun cu Consiliul raional, agenţi economici din teritoriu şi diverse instituţii de învăţământ.



Informaţia despre 80 locuri de munca vacante a fost expusă în atenţia celor tineri de către ÎM „Victoria Fashin” SRL, SRL „Dinamik-Texti”, SRL „Les-Tex”, Asociaţia „Universcoop”, Compania „CNB Tehnologie”, SRL „Alifa K”, Serviciul de stat de grăniceri, etc. Ofertanţii au solicitat cusători, croitori, operatori, vînzători, inspectori, brutari, barmani, sudori, etc.



Forului profesiilor a fost susţinut de reprezentanţii Combinatului de Producţie „Inmacom Didactic” din Chişinău, Combinatului de Producţie din Comrat, Şcolii profesionale din Vulăneşti şi Şcolii construcţie-drumuri Basarabeasca, care au prezentat tinerilor specialităţile şi programele de instruire.



La eveniment a participat şi organizaţia necomercială Catolic Relief Service – United States Conference of Catholic Bishops CRS Moldova, care a oferit oportunităţi de angajare, instruire profesională şi alte tipuri de asistenţă menite să ajute, în primul rând tinerele, să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii în cadrul proiectului JOBS PLUS.



Conform primelor rezultate 29 de persoane au fost selectate pentru instruire.



Şi AOFM Făleşti şi-a orientat activităţile în această perioadă către cei tineri, organizând un seminar informativ cu tema „Orientarea profesională şi modalităţi de căutare a unui loc de munca", activitate la care au participat absolvenţii claselor a 9-a din or. Făleşti.



Seminarul a avut scopul de a instrui tinerii în tactici şi metode de căutare şi plasare în câmpul muncii. T inereii au fost instruiţi cum să -şi redacteze un CV şi o scrisoare de intenţie, cum trebuie să se prezente la un interviu de angajare.



O atenţie deosebită s-a acordat subiectului privind formarea profesională şi alegerea corectă  a profesiei care le-ar permite orientarea mai eficientă spre domeniile ce corespund cererii şi ofertei pieţei muncii şi ulterioara lor încadrare în câmpul muncii.



Totodată tinerii au fost informaţi despre prognoza pieţei muncii pentru a. 2011 la nivel teritorial şi naţional.