TIRGURI ALE LOCURILOR DE MUNCA DIN CHISINAU

                 În perioada   5-7 septembrie 2012  Agenţia Teritorială pentru Ocupare Forţei de Munca a municipiului Chişinău a organizat Tîrguri ale  locurilor de munca  cu participarea angajatorilor din domeniul Alimentaţiei Publice şi Comerţului. Locuri vacante au fost propuse de către companiile: „Sel &C”, SRL „Admiraţie”, SRL „Celedonian Cateters”, SRL „Maestro Nuţ”, SRL „Ivesolda”, IS de Alimentaţie Publică Cantina „Adolescenţa”.  Activitatea dată a fost organizată pentru suplinirea a circa 50 de posturi vacante – bucatari, brutari, chelneri, barmani, vinzători produse nealimentare.
                  Pentru angajare, conform cerinţelor angajatorilor,  au fost selectate 70 persoane aflate în căutarea unui loc de munca,  Recrutarea a avut loc în incinta Centrului de Informare despre Piaţa Muncii. Startul evenimentelor a fost dat de  Şefa Agenţiei  mun. Chişinău Doamna Ala Şupac, iar fiecare angajator a venit cu o prezentare a activităţii companiei,  locurilor de munca şi condiţiilor de angajare.
                  Practic toţi participanţii s-au dovedit a fi interesaţi de ofertele propuse, au fost activi, au completat CV-uri, au conversat la direct cu angajatorul, mulţi dintre ei fiind invitaţi în oficiile angajatorilor.
                  Tîrgurile au oferit  şi persoanelor fără experienţă de munca şansele de a negocia la direct cu angajatorii, care au acceptat şi persoane după cursuri de instruire sau fără experienţă. Participanţii au menţionat că ofertele propuse au fost pe potriva aşteptărilor.
                   Alte două activităţi de recrutare au fost destinate  suplinirii a circa 45 de locuri la specialităţile „specialist serviciul personal” la SRL „EVILINLUX” şi „spălător vehicule”  la SRL „ECOPREMIUM”.
                  Asemenea Tîrguri ale Locurilor de Munca îşi au greutatea lor  specifică în dezvoltarea dialogului pe piaţa muncii, care, în final, generează efectul scontat – 15 persoane au fost deja angajate (rezultate după primele 3 zile de la desfăşurarea evenimentelor!).      
 
                  Victoria Corcodel, specialist principal, Centrul de Informare despre Piaţa Muncii.