Întrevedere bilaterală a reprezentanţilor Serviciilor Publice de Ocupare ale României şi Republicii Moldova

În scopul stabilirii unui dialog continuu între Serviciile Publice de Ocupare ale României şi Republicii Moldova, schimbului de experienţă, dezvoltării în continuare a relațiilor  de cooperare transfrontalieră astăzi, 31 octombrie, în incinta Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca are loc întrevederea bilaterală a reprezentanţilor Agențiilor Nationale ale României şi Republicii Moldova.

Conform agendei vor fi puse în discuție chestiuni ce țin de dinamizarea cooperării transfrontaliere și continuarea activităților comune stipulate în Protocolul de Cooperare încheiat  între Serviciile Publice de Ocupare ale României şi Republicii Moldova semnat la 22 iunie 2007 la Iași.

Delegația României este reprezentată de dna Cristiana Barbu, președintele Agenției Nationale, responsabili la nivel național și directori ai structurilor județene Iași, Vaslui, Botoșani și Galați.

Oaspeții au fost salutați de Ion Holban, director al Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca a Republicii Moldova.

 La întrevedere participă factori de decizie din cadrul Agenției Nationale a R. Moldova și  directori ai AOFM teritoriale din zonele transfrontaliere.

Dl Sergiu Sainciuc, viceministru al muncii, protecției sociale și familiei, în mesajul adresat participanților la întrunire, și-a exprimat convingerea că experienţa colaborării constructive, care există între Agențiile Nationale ale României şi Republicii Moldova, va favoriza și în continuare colaborarea în domeniul dezvoltării cadrului legislativ privind ocuparea forței de munca, modernizarea serviciilor destinate atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, cât și angajatorilor, iar inițierea unor proiecte de cooperare între AOFM din zonele transfrontaliere se înscriu perfect în activitățile prevăzute de Protocolul de cooperare încheiat între MMPSF a R. Moldova și MMPSF a României.