Școala de Vară pentru Tinere Lidere

În perioada 1-7 iulie 2018 se desfășoară Școala de Vară pentru Tinere Lidere, în scopul dezvoltării abilităților de lider și de proiectare a carierei la tinerele fete din Republica Moldova.
 
La deschidere au participat Anastatsia Oceretnîi, secretar de Stat, Ministerul Sănătății Muncii și protecției Sociale și Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM). În acest context, directorul ANOFM a subliniat importanța dezvoltării abilităților de lider în rândul tinerelor și motivarea acestora privind planificarea carierei în localitățile de baștină.
 
Participantele la Școala de Vară sunt 50 de tinere din republica Moldova de la diferite instituții de învățământ: licee, gimnazii, coli profesionale, colegii, cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, care vor beneficia de un program de formare, axat pe dezvoltarea abilităților de lider și proiectarea carierei.
 
Școala de Vară se desfășoară în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (RECOCC II). Proiectul este implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca cu suportul financiar al Agenției pentru Dezvoltare din Austria.