Istorie de succes: Cu sprijinul DOFM Anenii Noi, Dumitru a fost angajat în cîmpul muncii

Dumitru, 26 de ani, un tânăr modest, ambițios, originar din raionul Anenii Noi, s.Mereni, absolvent al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, licențiat în Științe ale sportului, ulterior în anul 2022 a obținut și titlul de Master. Necesitatea de a avea o ocupație profesională și de a se realiza pe plan profesional s-a materializat de curând, datorită angajării în câmpul muncii prin intermediul Direcției Ocuparea Forței de Muncă Anenii Noi. Dumitru este un tânăr cu grad de dizabilitate sever, fără experiență profesională în profesia deținută.

La finele lunii februarie Dumitru s-a adresat la Direcția Ocuparea Forței de Muncă Anenii Noi în căutarea unui loc de muncă, ca urmare a reducerii de personal la o întreprindere privată, a fost înregistrat cu statut de șomer cu dreptul de a beneficia de ajutor de șomaj, în perioada conlucrării a beneficiat de serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă. Specialiștii Direcției au încurajat tânărul să participe la concurs pentru ocuparea unei funcții publice vacante, în cadrul Consiliului Raional Anenii Noi ca specialist superior Serviciul tineret și sport având studii în domeniu dat, în rezultatul căruia a devenit învingător a concursului.

După angajare a beneficiat de măsura de stimulare a mobilității forței de muncă și anume acordarea indemnizației unice de încadrare egală cu un salariu mediu lunar pe economie pentru anul precedent. Fiind faptul că locul de muncă se află într-o altă localitate decît unde locuiește efectiv, Dumitru a depus cerere de acordarea subvenției lunare pentru compensarea cheltuielilor de transport pentru persoanele cu dizabilități accentuate sau severe, pentru  toată perioada de activitate.

Îi dorim mult succes lui Dumitru și o realizare frumoasă în activitatea profesională.

Pentru mai multe informații despre măsurile de ocupare a forței de muncă telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni