Târgul locurilor de muncă la Cahul

Peste 480 de posturi vacante au fost propuse de instituții de stat și agenți economici în cadrul târgul locurilor de muncă organizat la Cahul, la data de 1 decembrie 2022.

Circa 650 de vizitatori, printre care și persoane refugiate din Ucraina, au putut alege dintr-o gamă variată de oferte, inclusiv bucătar, conducător auto, specialiști în autoritățile publice, ofițeri și subofițeri, specialiști în învățământ, muncitori etc.

Participanții au primit suport la completarea unui CV și a scrisorii de recomandare, au putut discuta cu specialiști despre ghidare în carieră, posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională la profesii și meserii solicitate pe piața forței de muncă.

Una dintre sesiunile târgului a fost rezervată pentru prezentarea ofertelor de studii ale instituțiilor de învățământ din municipiul Cahul – cele câteva școli profesionale, Colegiul de Medicină, Colegiul “Iulia Hasdeu” și Universitatea de Stat “B. P. Hașdeu”.

Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Directia Ocuparea Fortei de Munca din Cahul, în parteneriat cu inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică”, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).