ANOFM a participat la trainingul „Ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor în cadrul programului - EU4Youth”

La data de 29 noiembrie 2022, colaboratorii Agenției Naționale și subdiviziunilor teritoriale au participat la şedinţa de lucru cu tematica Ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor în cadrul programului - EU4Youth”, organizat de către „Youth Engagement Roadmaps” (YER).

Evenimentul a avut drept scop susţinerea eforturilor autorităţilor publice în domeniul angajării tinerilor, ca etape de instruire pentru Benchlearning dar și posibilitățile pe care le poate oferi proiectul EU4Youth la susținerea eforturilor autorităților țării în domeniul angajării tinerilor.

În cadrul sesiunilor de instruire, experții EU4Youth au prezentat practica țărilor europene  privind garanția UE pentru Tineret, principiile de bază ale dezvoltării indicatorilor, cum se evaluează eficiența serviciilor, indicatori cantitativi și calitativi.

Participanții au lucrat în grup în cadrul atelierelor interactive, inclusiv coaching de către experți, privind colectarea datelor pentru dezvoltarea strategiei de tineret; stabilirea indicatorilor relevanți și cooperarea cu părțile interesate.

La final au fost stabilite concluziile trainingului și pașii următori, cît și indicatori relevanți care urmează să fie aplicați pentru o abordare planificată a rețelei serviciilor publice de ocupare a țărilor Parteneriatului Estic.

Acest eveniment are loc ca urmare a vizitei de studiu în Republica Moldova a expertelor EU4Youth (21-23.11.2022), în cadrul Rețelei serviciilor publice de ocupare a țărilor Parteneriatului Estic, activitate a Programului Eu4Youth Employment and Enterpreneurship, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei, implementat de Central Project Management Agency (CPMA) în țările parteneriatului estic: Armenia, Azerbaijan, Belarusi, Georgia, Moldova și Ucraina.