Astăzi se desfășoară Târgul de Oportunități de Carieră în mun. Bălți

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Goethe-Institut Bukarest și Ambasada Germaniei la Chișinău organizează, astăzi 17 noiembrie, „Târgul de Oportunități de Carieră”.

Evenimentul se desfășoară, în sala Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în cadrul căruia participă dna Raisa Dogaru, directoare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Chițac Ilie, șef al Direcției ocuparea forței de muncă mun. Bălți, care a asigurat participarea agenților economici din municipiu.

Obiectivul principal al târgului este identificarea oportunităților de formare și perspectivele de angajare ale tinerilor, în funcție de nevoile pieței muncii.

Târgul abordează subiecte axate pe formarea tinerilor specialiști în corespundere cu necesitățile pieței muncii și promovarea angajabilității tinerilor pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul târgului se vor desfășura ateliere tematice cu subiecte ce țin de: public speaking, autocunoaștere, redactarea unui CV, recomandări pentru elaborarea unei scrisori de motivație etc.

La participă reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, ai Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Goethe-Institut Bukarest, ai Ambasadei Germaniei la Chișinău, peste 25 de companii din Republica Moldova, în deosebi cu capital străin și desigur, absolvenții instituțiilor de învățământ și șomerii din regiunea de nord a țării.