Subdiviziunile teritoriale ale ANOFM continuă vizitele la Centrele de plasament temoprar pentru refugiați

În perioada 1-13 septembrie, subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au continuat vizitele de lucru la Centrele de plasament temoprar pentru refugiați.

Șefa Direcției ocuparea forței de muncă Ștefan Vodă, doamna Ludmila Melnicenco, a efectuat o vizită la Centrul temporar de plasament pentru refugiați din satul Popesca, unde, la moment, se află 62 persoane. Refugiații au fost informați despre posibilitatea de a se înregistra ca persoane în căutarea unui loc de muncă, au fost familiarizați cu ofertele de muncă declarate de agenții economici din teritoriu și disponibilitatea de a angaja cetățeni ucraineni.

Direcția ocuparea forței de muncă Ialoveni a efectuat o vizită la Centrul temporar de plasament pentru refugiați din comuna Costești, unde sunt înregistrați 113 persoane. Au fost oferite informații și sprijin cu privire la condițiile de ocupare a locurilor de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM.

Direcția ocuparea forței de muncă Soroca a efectuat o vizită la Centrul temporar de plasament pentru refugiați din localitatea Volovița, unde se află 17 beneficiari și care au fost informați privind serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă.

Informații similare au fost comunicate de către specialiștii principali ai:

  • Direcției ocuparea  forței de muncă Ungheni la Centrul temporar de plasament pentru refugiați din municipiul Ungheni, unde sunt cazați 29 de persoane;
  • Direcției ocuparea  forței de muncă Criuleni la Centrul de plasament pentru refugiați din orașul Criuleni, de serviciile căruia beneficiază circa 100 persoane;
  • Serviciului ocuparea forței de muncă Ceadîr-Lunga la Centrul temporar de plasament pentru refugiați din satul Copceac, unde figurează 14 persoane.

În cadrul tuturor vizitelor, refugiații au fost informați suplimentar despre oportunitatea de organizare a cursurilor de formare profesională cu susținerea partenerilor, iar pentru evaluarea necesităților reale li s-a solicitat doritorilor să se înscrie în lista candidaților din categoria refugiaților. În urma discuțiilor, majoritatea beneficiarilor centrelor au solicitat să se desfășoare inclusiv cursuri lingvistice, pentru a putea să se integreze mai ușor pe piața muncii în Republica Moldova.

Refugiații au primit mesaje de susținere și încurajări, precum și datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale unde pota afla mai multe informații în caz de necesitate.