ANOFM a participat la webinarul cu privire la „Protecţia socială a angajatorilor şi salariaţilor în cadrul Programului redus de muncă în Austria

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și subdiviziunilor teritoriale au participat la data de 03 noiembrie 2021, la  evenimentul în format on-line, cu privire la „Protecţia socială a angajatorilor şi salariaţilor în cadrul Programului redus de muncă (Short- Terni Work) în Austria”.

Evenimentul este organizat de către Ministerul Federal al Muncii din Austria, în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Moldova, în conlucrare cu ANOFM, ce are drept scop prezentarea generală privind protecţia socială a angajatorilor şi salariaţilor în cadrul programului redus de muncă în perioada pandemiei COVID-19.

Webinarul a fost deschis de către Roland Hanak, Şeful Unităţii Cooperare Bilaterală în Politica Pieţei Muncii, Ministerul Federal al Muncii din Austria, care a apreciat interesul autorităților moldovenești privind subiectul abordat în cadrul evenimentului și a încurajat organizarea ulterioarelor întrevederi și schimb de bune practici în domeniul ocupării forței de muncă.

Speakerii evenimentului-reprezentanți ai Serviciul public de ocupare din Austria și alți actori din domeniul muncii au prezentat aspecte practice și economice ale programului redus de muncă şi implementarea acestuia în Austria.

Raisa Dogaru, directorul ANOFM a mulțumit reprezentanților Serviciului public de ocupare austriac pentru ampla informare și sprijinul oferit în vederea dezvoltării abilităților și aptitudinilor în domeniul protecţiei sociale a angajatorilor şi salariaţilor în cadrul programului redus de muncă în perioada pandemiei COVID-19.

 Participanții s-au arătat interesați de experiența austriacă privind programului redus de muncă, în cadrul unui dialog de întrebări și răspunsuri pe parcursul evenimentului.

Acest eveniment a avut loc în contextul proiectului „Facilitarea implementării ariei prioritare nr.9 a Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării”, implementat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale din Moldova.