Desfășurarea evenimentelor dedicate „Zilelor Diasporei 2021”

Anual, în luna august, atunci când Diaspora revine acasă, se desfășoară „Zilele Diasporei”, eveniment organizat pentru cetățenii ţării noastre, care sunt plecați peste hotare.

Marcarea „Zilelor Diasporei 2021”, contribuie la promovarea măsurilor și serviciilor de ocupare a forței de muncă, migrația legală în scop de muncă cât și informarea privind riscurile migrației ilegale.

În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a încurajat subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) de a planifica și realiza diverse activități în format online, cît și fizic, dedicate acestui eveniment, ce includ: seminare informative și de ghidare în carieră, mese rotunde, ziua ușilor deschise, consultații, webinare și altele.

Participanții au fost informați despre oportunități de angajare în țară, posibilităţile de angajare legală peste hotare, incluziunea socială a migranților reveniți, Acordurile încheiate între Republica Moldova și Statul Israel, Acordul cu Bulgaria cu privire la angajarea temporară a persoanelor din R. Moldova în domeniul construcțiilor, servicii hoteliere, industrie ș.a., canalele de informare și recrutare online/site-ul www.anofm.md, portalul www.angajat.md, platforma târgului on-line www.e-angajare.md, pagina de facebook. Toți participanții au primit pliante, Ghidul pentru (re) integrarea cetățenilor RM și alte materiale informative utile.

Acest eveniment se desfășoară în parteneriat și cu suportul proiectului Migrație și dezvoltare locală (MiDL), PNUD Moldova.