Comunicat informativ privind rezultatele Târgului on-line „Locuri de muncă în Moldova”, desfășurat în perioada 07-17 iunie 2021

În perioada 07-17 iunie 2021, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), a desfășurat Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a  ediția a XIX-a, cu tematica „Locuri de muncă în Moldova”, disponibil pe platforma: www.e-angajare.md.

Organizarea și desfășurarea târgului online a avut ca scop promovarea locurilor de muncă vacante din întreaga țară. Astfel, am oferit companiilor posibilități de recrutare electronice, iar persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, posibilitatea aplicării online și în timp real la posturile de munca disponibile în Republica Moldova.

La această ediție a târgului on-line au participat peste 130 companii din toată republica cu peste 2000 oferte de muncă din diferite domenii de activitate precum medicină, administrație publică, industria prelucrătoare, industria textilă, contabilitate, comerț, transport etc.

În perioada 07-17 iunie, portalul www.e-angajare.md a înregistrat peste 11400 de accesări din 43 de țări, cele mai multe fiind din: Republica Moldova, România, Italia, SUA, Germania, Rusia, etc.  Mii de persoane  au analizat ofertele de munca, cerințele de ocupare, salariul etc, unde au avut posibilitatea de a expedia CV-uri către angajatori, sau de a contacta direct angajatorii.

Evenimentul a fost susținut de proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției. 

Pentru mai multe informații privind piața muncii, contactați Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 și subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni.