Gratuit! Cursuri online oferite de COURSERA

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) anunță despre posibilitatea de a accesa peste 4000 de cursuri online gratuite oferite de universități și companii de talie internațională precum: Universitatea din Michigan, Universitatea din Londra, Google, IBM etc. Cursurile sunt disponibile pe platforma COURSERA în mai multe limbi printre care: engleza, franceza, spaniolă, română, rusă etc. La finalul cursului puteți primi certificate care atestă finalizarea cu succes a instruirii.
 
COURSERA oferă gratuit oportunitatea de participare la cursurile online țărilor afectate de criza COVID-19 ca parte a Inițiativei „Workforce Recovery Initiative”. ANOFM a fost selectată ca partener în cadrul acestei inițiative, fapt pentru care invităm toți doritorii să se alăture și să beneficieze de această posibilitate de a urma cursuri gratuite.
 
Indiferent dacă ești persoană aflată în căutarea unui loc de munca, angajat sau angajator, aveți șansa de a alege și a participa gratuit la cursuri online cu diverse tematici, inclusiv:
- utilizarea de software și programe IT de bază, avansate și profesionale
- învățarea de limbi străine la nivel avansat
- cultură generală
- științe sociale și umane
- cursuri specifice de introducere în domeniile științelor medicale și științelor exacte.
 
Pentru a beneficia de cursurile online gratuite COURSERA este necesar să vă înregistrați pentru participare la cursurile gratuite până la 31.10.2020.
 
Subliniem că accesul gratuit la aceste cursuri este valabil până la sfârșitul anului 2020 – timp în care este necesar și să finalizați cursul pentru a obține certificatul gratuit. Înregistrarea este posibilă doar prin intermediul ANOFM și nu e posibilă înregistrarea persoanelor fizice separat. În acest sens, rugăm să expediați la adresa de email persoane@anofm.md un mesaj cu următoarea informație:
- numele, prenumele Dvs.
- adresa de email pe care să fie expediată invitația de participare la cursuri
- statutul Dvs.:
a. persoană aflată în căutarea unui loc de munca
b. persoană angajată
c. angajatori
d. altul (de specificat)
 
După expedierea datelor respective, în scurt timp pe email veți primi un mesaj cu invitația de a accesa cursurile. Alegând butonul „Join Now” veți fi direcționat pe platforma COURSERA pentru a selecta cursurile dorite și a participa gratuit la acestea.
 
Prin înregistrare, vă dați consimțământul de a trimite numele și adresa de email către COURSERA pentru a vă crea linkul personal de acces la cursul online. Totodată, prin înregistrare sunteți de acord ca ANOFM să aibă acces la informațiile anonime pe care le furnizați pentru a face statistici generale despre program.