Informarea cetăţenilor - activităţi prioritare pentru agenţiile teritoriale...

În conformitate cu Planul de activităţi la 17 martie curent Agenţia de ocupare a forţei de munca UTA Găgăuzia a desfăşurat în cadrul "Zilei de informare" două seminare în teritoriu - or. Comrat şi sat. Gaidar.





  • La seminarul de informare din or. Comrat specialiştii Agenţiei au oferit persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca un spectru larg de informaţii referitor la stipulările legislative privind acordarea statutului de şomer, ajutorului de şomaj, despre drepturile şi obligaiile şomerului.


La seminar a venit cu o informare amplă despre diverse aspecte ale legislaţiei muncii şi a răspuns la multiplele întrebări ale celor prezenţi privind prevederile Codului Muncii al RM şeful Inspecţiei teritoriale a muncii UTA Găgăuzia Ivan Comur.



Menţionăm ăn context, că asemenea activităţi comune se organizează după un plan semnat între Inspecţia teritorială a muncii şi Agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de munca,





  • În satul Gaidar sectorul teritorial de ocupare din Ceadâr-Lunga a organizat un seminar de informare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca şi agenţii economic din această localitate.


Totodată, specialiştii Agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de munca participă în direct la emisiunile televizate şi radiofonice locale în scopul informării societăţii  despre rolul Agenţiei ca instrument de implementare a politicii naţionale de ocupare a forţei de munca în UTA Găgăuzia, cât şi despre situaţia creată pe piaţa regională a forţei de munca, tendinţele şi perspectivele de dezvoltare a acesteia.