ANUNŢ: La 26 mai curent în incinta Palatului Republicii va avea loc Forul meseriilor şi profesiilor.

Sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei,  Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei la 26 mai 2010 se va desfăşura la Chişinău Forul meseriilor şi profesiilor.



Forul va întruni instituţii de învăţământ de diferite nivele: superioare, medii de specialitate, secundar profesionale, care vor veni către cei tineri cu magica „lume a profesiilor” – prezentând specialităţile, condiţiile de înmatriculare şi de instruire.



În cadrul acestui for Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va desfăşura un Târg al locurilor de munca pentru tineri.



Târgul va oferi tinerilor posibilitatea să se întâlnească în direct cu angajatorii, să se informeze din prima sursă despre condiţiile de angajare la locurile de munca expuse, cât şi despre cele de perspectivă. Astfel, pentru o mai bună informare unii angajatori vor prezenta publicului necesităţile curente şi cele de viitor privind selectarea şi încadrarea personalului, cât şi planurile de dezvoltare ale întreprinderii.



Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va oferi la acest Târg o informaţie amplă despre locurile libere de munca înregistrate în baza sa de date, serviciile promovate pe piaţa forţei de munca şi consultanţă privind situaţia pieţei muncii din ţară.



Conform unei bune tradiţii la tîrg va participa Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, care va pune la dispoziţia participanţilor banca electronică de date a locurilor vacante declarate de agenţii economici din municipiul Chişinău, va oferi informaţii privind situaţia pieţei muncii în municipiu şi va promova serviciile oferite gratuit persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.



  Alături de  Agenţia Naţională la desfăşurarea Târgului vor fi, şi de această dată, Inspecţia Muncii, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, unele ONG-uri, care vor informa tinerii despre derularea proiectelor în domeniul deschiderii unei activităţi de antreprenoriat, oportunităţile de creditare la dezvoltarea afacerii, cât şi consultanţă în domeniul respectării prevederilor legislaţiei muncii.



Un colorit deosebit va da târgului utilizarea metodelor contemporane de diseminare a informaţiei despre piaţa muncii pentru diferite categorii ale populaţiei: spaţiul de auto-informare, unde vor fi  instalate posturi electronice care vor asigura accesul la portalul „Piaţa muncii în Republica Moldova” şi difuzarea informaţiei video despre piaţa muncii, instituţiile de învăţământ, angajatori prin ecranele instalate pe diferite platouri ale târgului.



Aşadar, Vă aşteptăm să fiţi alături de noi la 26 mai curent la Forumul profesiilor şi meseriilor – evenimentul se va desfăşura în incinta Palatului Republicii:   mun. Chişinău, str. Maria Cibotari, 16.



Telefon de contact: 287-619