Ştiri din teritoriu

Unul din serviciile oferite de Agenţia Naţională agenţilor economici este desfăşurarea mini-târgurilor locurilor de munca nemijlocit în incinta acestuia cu participarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.



Un asemenea mini-târg a fost desfăşurat de către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din raionul Floreşti la fabrica de conserve SA Natur Bravo (or. Floresti).



Mini-târgul s-a organizat în două tururi la 03.06.2010 şi la 07.07.2010 şi a avut drept obiectiv angajarea sezonieră a persoanelor aflate în căutarea unui loc de lucru la prelucrarea legumelor.



Astfel, în rezultatul acestei activităţi comune SA Natur Bravo a reuşit să angajeze 88 de persoane, majoritatea din rândul şomerilor înregistraţi la agenţie.



Amintim în context, că agenţii economici în cadrul târgurilor locurilor de munca au posibilitatea din multitudinea solicitanţilor să selecteze personal care corespunde cerinţelor locului de munca vacant în mod direct şi să-şi rezerveze personal pentru angajări de perspectivă.



Agenţii economici participând activ la organizarea târgului prin prisma informării despre întreprindere şi producţie, îşi îmbunătăţesc astfel imaginea, deoarece despre performanţele întreprinderii află un număr foarte mare de persoane.



Menţionăm, că desfăşurarea târgurilor locurilor de munca face parte dintr-o întreagă gamă de servicii de mediere a muncii, care se acordă gratuit persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.