Cum să ne pregătim de primul interviu cu angajatorul?

Despre ce este „Clubul muncii” persoane aflate în căutarea unui loc de munca află de îndată ce accesează compartimentul respectiv al site-ul nostru sau vin în agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca.



Fiind şedinţe de training oferite gratuit persoanelor aflate  în căutarea unui loc de munca, acestea vin să îmbogăţească cunoştinţele categoriei respective de persoane cu informaţii şi abilităţi noi, în măsură să le ajute să se descurce mai uşor în unele nuanţe ce ţin de comportamentul la întâlnirea cu angajatorul sau la îndeplinirea calificată a unor documente, care în dependenţă de cum sunt îndeplinite, pot avea impact pozitiv sau negativ asupra acestuia.



Pentru persoanele aflate în dificultatea de a-şi găsi un loc de munca Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din raionul Călăraşi a organizat la 12 iulie curent un astfel de training, care s-a desfăşurat în incinta Primăriei Călăraşi.



La training au participat 17 persoane - şomerii de diferite vârste şi profesii, cu nivel diferit de studii, cu experienţă în lucru şi fără, persoane aflate în şomaj de lungă durată cât şi cele luate recent în evidenţă.



Astfel, timp de trei ore aceste persoane, repartizate în echipe, şi-a axat atenţia asupra unor probleme ce ne afectează în mod direct sau indirect: stresul – urmare a şomajului şi cum am putea diminua această consecinţă; testul de autoapreciere, CV şi scrisoarea de intenţie – momente importante care te prezintă angajatorului.



Relevant este că persoanele au lucrat atât în echipe cât şi individual fiind ghidate de specialiştii Agenţiei, care s-au străduit să-i facă pe cei prezenţi să înţeleagă că pentru a fi competitiv pe piaţa forţei de munca trebuie să „investeşti” şi în primele documente care lasă o impresie asupra potenţialului angajator.



Iar aceasta ar putea fi de aprobare, dacă impresia a rămas bună şi angajatorul a înţeles din descrierea făcută nivelul de pregătire, obiectivele de carieră, motivaţiile de schimbare, etc.



În context menţionăm, că însuşirea acestor metode de prezentare calificată  a capacităţilor personale sunt o bună pregătire pentru întâlnirea cu potenţialii angajatori.



Mai menţionăm că astăzi, 14 iulie 2010, sala de şedinţe a Primăriei Călăraşi a găzduit un seminar informativ desfăşurat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca, care a cuprins un  spectru amplu de aspecte ale legislaţiei în vigoare privind ocuparea forţei de munca şi serviciile acordate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Munca. La seminar au luat parte peste 100 de persoane.