JOBS PLUS vine în ajutorul şomerilor din localităţile rurale...

Programul JOBS PLUS este un  proiect, care  contribuie la reducerea sărăciei în Moldova prin stabilirea parteneriatelor publice-private şi crearea de locuri de munca în localităţile rurale şi este susţinut de Fundaţia elveţiană ARGIDIUS.



Beneficiarii proiectului sunt persoanele neanjgajate în câmpul muncii din localităţile rurale, în special femeile, şi agenţii economici din aceste localităţi, pe care JOBS PLUS îi susţine prin asistenţă tehnică şi financiară în procesul de dezvoltare a întreprinderii şi deschidere a noi locuri de munca. Important este că  beneficiarii acestui proiect contribuie la crearea unor fonduri de investiţii sociale în  comunităţile rurale, care sunt gestionate de un consiliu special al localităţii.



Recent conducerea Agenţiei Naţionale şi managerii proiectului au examinat posibilităţile de colaborare pentru a susţine angajarea în câmpul muncii a şomerilor din localităţile rurale.



Pentru condiţiile de încheiere a unui acord de colaborare Agenţia Naţională a înaintat propuneri de implicare în procesul de selectare a persoanele respective din rândul şomerilor, contribuire la conlucrarea cu autorităţile publice locale şi agenţii economici în teritoriu, la instruirea profesională a şomerilor, etc.



Menţionăm în context, că prin intermediul agenţiilor teritoriale de ocupare a forţei de munca Agenţia Naţională a mai desfăşurat asemenea activităţi de parteneriat în diferite localităţi rurale.