3067 de persoane s-au adresat Centrului de Apel – Piaţa Muncii, aceasta denotă încrederea populaţiei într-un serviciu acordat la distanţă...

Deschis la 29 martie 2010 cu suportul Proiectului „Consolidarea capacităţii Moldovei de gestionare a pieţei muncii şi de reîntoarcere a migranţilor în cadrul parteneriatului de mobilitate cu Uniunea Europeană”  Centrul de apel - Piaţa Muncii contribuie la realizarea unuia dintre principalele obiective ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca -  îmbunătăţirea comunicării cu diverse categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de munca şi agenţi economici, prin oferirea accesului rapid la informaţia din domeniul pieţei muncii.



De la constituire şi până în prezent 3067 de persoane au apelat la susţinerea informaţională a Centrului, cele mai multe solicitări au parvenit din mun. Chişinău şi Bălţi, raionul Ialoveni, Străşeni, Sîngerei, Edineţ, Ungheni. Cel mai frecvent a fost solicitată informaţia referitor la locurile de munca libere în RM,  profesiile concrete, modalitatea de înregistrare la AOFM; locuri de munca şi modalitatea angajării invalizilor apţi de munca; măsurile de protecţie socială (în caz de disponibilizare); locurile de munca în ţările UE; modalitatea de plecare la munca peste hotare (Israel, Italia, Rusia) etc.



Menţionăm în context, că cu acest pachet standard de informaţii de calitate şi competenţă pe diferite teme ce vizează piaţa forţei de munca, Centrul de apel vine mai aproape de problemele cetăţenilor noştri, atât din ţară cît şi de peste hotare, oferind la distanţă suport informaţional cu referire la piaţa muncii în diferite situaţii.



Numărul de telefon al Centrului de apel - Piaţa Muncii este: 0 8000 1000, apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova, iar din străinătate solicitanţii pot forma: + 373 22 838414 , apel taxat cu tarif standard pentru ţara din care se sună.



Specialiştii Centrului de apel - Piaţa Muncii răspund direct solicitărilor de luni până vineri între orele 08:30  şi 15.30, ora Chişinăului.



În afara programului, solicitanţii pot expedia un mesaj la adresa electronică: centrul apel@anofm.md . Specialiştii Centrului vor prelua mesajul şi vor oferi în scris informaţia solicitată.