Mai aproape de Europa - Proiect de creare a 1500 de locuri de muncă la Cahul...

Recent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a raionului Cahul în parteneriat cu compania olandeză Danube Logistics SRL (proprietarul şi operatorul Portului internaţional liber Giurgiuleşti) şi o companie multinaţională producătoare de cablaje auto au organizat tradiţionalul Târg de toamnă al locurilor de munca, la care acestea au prezentat un viitor proiect al ofertei de munca.



Reprezentaţii companiilor respective au vorbit celor prezenţi despre specificul viitoarei întreprinderi, condiţiile de munca, care din start sunt planificate a fi conforme standardelor europene. În afară de aceasta toţi angajaţii vor beneficia de un pachet social, un salariu decent şi transport fără plată tur-retur de la domiciliu la serviciu.



Cei prezenţi au vizionat un film despre o întreprindere similară, care funcţionează cu succes în oraşul Bistriţa din România.



În cadrul târgului populaţia neocupată din 10 localităţi rurale a avut posibilitatea să discute în direct cu reprezentaţii ofertei de munca şi să participe la diverse sondaje în cadrul acestui proiect de creare a 1500 de locuri de munca.



Totodată, Agenţia Cahul a oferit posibilitate participanţilor la această acţiune sa completeze chestionare privind disponibilitatea de angajare, iar şomerilor înregistraţi - formulare de cerere pentru angajare.



Rezultatele sondajului au confirmat existenţa forţei de munca disponibile şi dorinţa persoanelor de a participa în acest proiect de creare a locurilor noi de munca după principii şi standarde europene.



Din cei circă 1000 de participanţi la eveniment 800 au solicitant locurilor de munca, completând chestionare de disponibilitate pentru angajare şi formulare de cerere pentru angajare.



Acestea vor fi transmise investitorului, care le va  analiza şi în termen de 6 luni va decide referitor la fiecare pretendent al locului de munca.