Vizită de studiu în Germania...

În perioada 15-19 noiembrie 2010 un grup de reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca, reprezentanţi ai altor ministere, organizaţii sindicale, patronale, instituţii de învăţământ, angajatori, Camerei de Comerţ şi Industrie au efectuat o vizită de studiu cu privire la formarea profesională şi piaţa muncii în Regiunea Bavaria, or. Nurnberg, Germania.



Vizita s-a desfăşurat în procesul de implementare a proiectului „Consolidarea capacităţii Moldovei de gestionare a pieţei muncii şi de reîntoarcere a migranţilor în cadrul parteneriatului de mobilitate cu Uniunea Europeană ”  şi a avut drept scop familiarizarea specialiştilor cu practica Serviciului Federal de Ocupare în domeniul de formare  profesională a şomerilor, inclusiv cu parteneriatul stabilit la realizarea acestei activităţi pe piaţa muncii.





La finele studiului a avut loc o sesiune sumară, în cadrul căreia participanţii s-au expus viziunile asupra elementelor cele mai importante din practica Serviciului Federal al Germaniei pentru Ocuparea Forţei de Munca, a altor actori implicaţi în realizarea politicii de formare profesională a şomerilor, care merită a fi analizate şi adaptate la condiţiile Republicii Moldova.    





În baza acestui studiu va fi elaborată o strategie de colaborare cu actorii pe piaţa muncii în acest aspect, care să revigoreze politica în acest domeniu.





Alături de oficiali din domeniu din partea germană, la sesiunea finala a participat dl Sergiu Sainciuc, viceministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei şi dl Ion Holban, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca.