Ştiri din teritoriu...

Călăraşi:



La  06 decembrie curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din Călăraşi a organizat un seminar de informare a şomerilor referitor la angajarea în câmpul muncii la fabricile de încălţăminte SRL Daxen-com (satul Onişcani) şi SRL Geman-Şhoes  (Călăraşi).



Printre facilităţile oferite este instruirea personalului la locul de munca, acordarea transportului.



SRL Daxen –com este dispusă să acorde transport pentru persoanele din satele Hîrbovăţ, Hirova, Hogineşti, Mîndra, Hîrjăuca, Leordoaia,  Palanca, iar SRL Geman-Şhoes pentru personele din satele Vălcineţ, Temeleuţi, Pîrjolteni, Horodişte, Seliştea Nouă, Novaci şi Sadova.



Totodată, SRL Daxen –com în comun cu autorităţile din satul Onişcani au soluţionat problema mamelor cu copii mici privind înscrierea acestora la grădiniţă, iar în primăvara anului viitor planifică să  deschidă o cantină pentru angajaţi.



Făleşti:



Recent  Agenţia  pentru Ocuparea Forţei de Munca din Făleşti a desfăşurat un seminar informativ cu agenţii economici din teritoriu, la care s-au prezentat unele aspecte ale activităţilor Agenţiei în a. 2010 şi aportul agenţilor economici la rezultatele obţinute.



Concomitent, reprezentanţii Agenţiei au vorbit şi despre măsurile active de stimulare a ocupării forţei de munca întreprinse, despre categoriile de beneficiari ai ajutorului de şomaj şi alocaţiei de integrare sau reintegrare profesională.



La solicitarea agenţilor economici au fost puse în discuţie unele stipulări ale Codului Muncii referitor la eliberarea şi angajarea personalului.



Ungheni:



La  finele lunii noiembrie Agenţia pentru Ocuparea  Forţei de Munca din Ungheni a organizat un Târg al locurilor de munca, la care au participat 18 agenţi economici, cu o ofertă de 191 locuri vacante : manageri, cusători industria uşoară, filatori, bobinatori, ţesători, vânzători, operatori industria uşoară, muncitori la prelucrarea nucilor, betonişti,   etc.



La eveniment au participat peste 500 de persoane, 60 de persoane au fost selectate pentru angajare.



Târgul a fost desfăşurat cu concursul autorităţilor publice locale şi a partenerilor din Fundaţia Muncii, Asociaţia de educaţie civică „Viitorul începe azi”.