Activităţi de informare despre piaţa muncii

În luna februarie curent Centrul de Informare despre piaţa muncii, din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, a desfăşurat mai multe acivităţi de informare desptre piaţa muncii.



Astfel, pentru şomerii intraţi în evidenţa Agenţiei au fost organizate 28 seminare informative referitor la prevederile Legii privind ocuparea forţei de munca şi protecţia socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca. Pentru cei cu studii superioare şi medii de specialitate s-au organizate 7 seminare instructive în tehnici şi metode de căutare a unui loc de munca, de elaborare şi experizare a unui CV.



La 09 şi 16 februarie circa 36 de persoane, viitori specialişti în psihologie şi asistenţă socială, au participat la seminare informative privind prevederile legislaţiei în domeniul ocupării forţei de munca care au focusat atenţia participanţilor asupra unui spectru larg de informaţii ce ţin de angajarea în câmpul muncii, serviciile acordate de către agenţiile de ocuparea forţei de munca si situaţia actuală pe piaţa forţei de munca la nivel naţional şi local.



Tot în această perioadă în vizorul Agenţiei Chişinău s-a aflat şi solicitarea Asociaţiei “Motivaţie” privind organizarea unui seminar de orientare profesională pentru 6 persoane cu disabilităţi locomotorii.



Totodată 60 absolvenţi ai facultăţii “Comerţ. Merceologie” ai Colegiului Naţional de Comerţ al ASEM au fost instruiţi cum să scrie corect un CV cît şi în tehnici şi metode de căutare a unui loc de munca şi cum să se prezinte la angajator.



Recent specialiştii AOFM Chişinău i-au avut ca invitaţi pe directorii adjuncţi pentru educaţie şi psihologii din licee şi pe colegii de la Centrul Municipal de Informare şi Orientare Profesională a elevilor, care au participat la seminar tematic informativ despre organizarea, în martie-aprilie curent, a unei campanii de informare a elevilor claselor a IX, XI şi XII-a, din şcolile medii şi licee despre situaţia pieţei muncii.



Audienţa a beneficiat de date şi informaţii ce ţin de progoza pieţei muncii pentru a. 2011, despre profesiile solicitate pe piaţa muncii, evoluţia ocupaţiilor, cerinţele angajatorilor, oportunităţi de formare profesională, etc.