Lunar de consultaţă referitor la orientarea profesională desfăşurat în UTA Găgăuzia...

Pentru a ajuta tinerii să-şi aleagă o profesie Agenţia de ocupare a forţei de munca UTA Găgăuzia în comun cu Direcţia de educaţie a organizat un lunar de consultanţă de orientare profesională în clasele absolvente, în cadrul căruia au fost desfăşurate 15 întîlniri în grup la care au participat cca.448 de absolvenţi.



Iar la finele lunii mai Secţia de ocupare a forţei de munca din raionul Ceadâr-Lunga a desfăşurat Forul profesiilor pentru tineret, la care au participat 7 centre de învăţământ.



Acestea au informat tinereii despre condiţiile de înmatriculare în instituţiile de învăţământ prin diverse standuri de informare şi expoziţii. Spre exemplu şcoala profesională nr.8 a expus un vervisaj de modele contemporane de înmbrăcăminte, trezind tinerilor un viu interes faţă de profesiile de modelier, croitor, dizainer-vestimentar.



Totodată instuituţiile de învăţămît au demonstrat dibăcia discipolilor oferind celor prezenţi diferite servicii (cuafură, manichiră, etc.), iar specialiştii secţiei de ocupare au oferit consultanţă privind situaţia pieţei muncii la nivel teritorial, cît şi naţional şi au informat tinerii despre prognoza pieţei muncii în anul 2011 şi cele mai solicitate profesii şi meserii.