Mini-tîrg organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a mun. Chişinău

Mini-tîrg organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun . Chişinău pentru ocuparea locurilor de munca libere la SRL”STATI-MARKET ” (5 ПЯТЕРОЧКА)



   La 5 octombrie  2011, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău,  în comun cu SRL ”STATI-MARKET”, a organizat  un mini-târg pentru suplinirea  posturilor vacante de casier, controlor, vănzător produse alimentare, hamal şi îngrijitor încăperi.  



        Activitatea de colaborare a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău cu SRL”STATI-MARKET”, a  început în luna aprilie 2011 cu înregistrarea în baza de date a Agenţiei a 40 de locuri de munca vacante .



           Pentru angajare la funcţiile propuse, specialiştii  secţiilor de plasare în cîmpul muncii din sectoarele mun. Chişinău a Agenţiei,  secţiei pregătire profesională şi  Centrului de Informare despre Piaţa Muncii, au selectat  şi invitat  persoane aflate în căutarea unui loc de munca din municipiul Chişinău, care corespund cerinţelor angajatorului. În total  la eveniment au participat  55 de persoane.



           Activitatea de recrutare a demarat cu o prezentare a agentului economic. Participanţii la tărg au avut posibilitate să urmărească un film despre activitatea companiei, realizările profesionale a angajaţilor, cerinţele vis-a-vis de fiecare profesie sau funcţie, inclusiv şi posibilităţile de instruire  profesională.



         Din cele 55 de persoane participante la târg, 35 au completat formulare de angajare, persoanele selectate vor fie invitate la interviu de angajare.



         Luând în considerare perspectiva deschiderii unor noi filiale în municipiul Chişinău,  SRL ”STATI-MARKET”,  oferă perspectiva  angajării persoanlor aflate în cătarea unui loc de munca, cu  vîrsta cuprinsă între 18  şi 55 ani, indeferent de nivelul de pregătire profesională, dat fiind faptul, că fiecare angajat trece un curs de instruire pînă la o săptămînă.



         La finele activităţii de recrutare, specialiştii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca  a municipiului Chişinău au acordat consultaţii şi informaţii privind integrarea pe piaţa muncii, au pus la dispoziţia participanţilor diverse pliante, buclete şi materiale informative utile. Unui grup de persoane care nu au completat formularul angajatorului, au fost acordate consultaţii şi informaţii privind locurile de munca libere înregistrate în baza de date a Agenţiei şi asistenţă la căutarea unui loc de munca prin intermediul postului de auto-informare.



          Activitatea întreprinsă, va contribui  la soluţionarea angajareai în cămpul muncii a  persoanelor  persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.