Mini-târg al locurilor de muncă organizat la SA "Introscop"

La 24 noiembrie, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun.Chişinău în comun cu SA „Introscop” au organizat un mini – târg al locurilor de munca în incinta întreprinderii pentru suplinirea a peste 200 de posturi vacante de asamblor cablaj auto

La 24 noiembrie, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun.Chişinău în comun cu SA „Introscop” au organizat un mini – târg al locurilor de munca în incinta întreprinderii pentru suplinirea a peste 200 de posturi vacante de  asamblor cablaj auto.

Pentru angajarea la meseriile propuse, specialiştii secţiilor de ocupare a forţei de munca din sectoarele mun. Chişinău şi Centrul de Informare despre Piaţa Muncii, au selectat şi invitat persoane aflate în căutarea unui loc de munca din rîndul şomerilor înregistraţi. De asemenea prin intermediul mass – media au fost invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de munca, indiferent dacă au sau nu pregătire profesională în domeniul respectiv. În total la eveniment au participat cca. 80 de persoane.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea făcută de agentul economic privind condiţiile de munca şi salarizare în cadrul companiei. Participanţii au avut posibilitatea să urmărească şi un film cu secvenţe sugestive despre sarcinile profesionale ale unui asamblor cablaje auto. Din cele 80 de persoane participante la târg, 35 s-au arătat interesate de oferta propusă şi au completat formulare de angajare. Persoanele selectate urmează să fie supuse unor testări suplimentare, specifice meseriei date, care se vor desfăşura la sediul angajatorului.

Menţionăm în context, că SA ”Introscop”, a fost fondat ă în 1959 şi este specializată în elaborarea şi producerea sistemelor de testare nedistructivă.

Datorită întregii structuri dezvoltate - de la elaborarea până la producerea finală a sistemelor de testare nedistructivă - compania are capacitatea de a efectua un ciclu de producţie complet privind elaborarea şi producerea sistemelor complete de cabluri electrice pentru automobile.

Activitatea de colaborare a Agenţiei municipale Chişinău cu SA „INTROSCOP” a  început în octombrie 2010 cu înregistrarea în baza de date a cca. 50 de locuri de munca vacante. Ulterior, au urmat mai multe activităţi care au avut drept scop popularizarea locurilor de munca şi preselecţia persoanelor corespunzătoare posturilor vacante de asamblori. Luând în considerare capacitatea de instruire a întreprinderii, la începutul anului 2012, compania are ca scop angajarea a cca. 200 de persoane.  Locurile de munca sunt destinate celor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 55 ani, indiferent dacă au sau nu pregătire profesională. Prioritate se acordă femeilor  care au abilitate practică motorie a mâinilor şi degetelor de a efectua mişcări cu maximă precizie.