30 mai curent: la Chişinău se va organiza Forul Meseriilor şi Profesiilor, în cadrul căruia se va desfăşura un Târg al locurilor de muncă pentru tineret

La 30 mai curent la Chişinău, în incinta Teatrului de Operă şi Balet, sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei se va desfăşura Forul meseriilor şi profesiilor pentru tineret, în cadrul căruia Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va organiza un Târg al locurilor de munca pentru tineri.

Acest eveniment de primăvară devenit deja tradiţie vine către tineri cu „magica lume a profesiilor” oferindu-le  oportunitatea de informare, cât şi de întâlnire cu angajatorii solicitanţi ai forţei de munca şi o bună ocazie de a cunoaşte oferitele pieţei muncii.

Programul Forului va cuprinde:

  • mesaje ale instituţiilor de învăţământ de diferite niveluri (superioare, medii de specialitate, secundar profesionale) privind caracteristica specialităţilor, condiţiile de înmatriculare şi de instruire;
  • negocierea cu agenţii economici în cadrul Târgului locurilor de munca;
  • informare şi consultanţă în domeniul ocupării forţei de munca, legislaţiei muncii, deschiderea unei afaceri în ţară.

Invităm pentru participare instituţii de învăţământ, organizaţii de tineret, agenţi economici, proiecte cu tangenţă în domeniu.

Sunt aşteptaţi tinerii la 30 mai 2012, la teatrul de Operă şi Balet (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 152), între orele 10.00-15.00.

Vă informaţi suplimentar:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca, Centrul de Apel - piaţa muncii tel: 0 8000-1000 (apel gratuit);

Ministerul Educaţiei tel: 233-351 (personă de contact - Eugenia Berlinschi)

Ministerul Tineretului şi Sportului tel: 820-864 (persoană de contact - Ţurcanu Constantin)