Pentru suplinirea a 30 de posturi vacante SRL „STRABAG” în comun cu AOFM Chișinău au organizat un mini-târg al locurilor de muncă

Astăzi Agenţia Chişinău,  în comun cu SRL „STRABAG”, a organizat  un mini-târg pentru suplinirea a circa 30 posturi vacante. Compania a solicitat ingineri în domeniul securităţii şi protecţiei muncii, în construcţii civile şi construcţia de poduri, proiectanți în domeniul construcţiilor  drumuri auto şi poduri,  manager oficiu,  tîmplari, armatori, etc.  

Pentru angajarea la funcţiile propuse, specialiştii  secţiilor de plasare în cîmpul muncii din sectoarele municipiului Chişinău ale Agenţiei,  Centrului de Informare despre Piaţa Muncii, au selectat şi invitat  circa 50 persoane aflate în căutarea unui loc de munca  care corespund cerinţelor angajatorului.

Activitatea de recrutare a demarat cu o prezentare a angajatorului, astfel participanţii la tărg au avut posibilitate să se informeze despre activitatea companiei, realizările profesionale ale angajaţilor, cerinţele vis-a-vis de fiecare profesie sau funcţie.

Din cele 50 de persoane participante la târg, cca 40  au fost interesate de angajare şi  au completat formulare de angajare şi CV. Persoanele selectate  urmează să fie  invitate la  interviul de angajare.

Mini-târgul a oferit  posibilitate angajatorului să găsească angajaţi cu experienţă de munca  şi cunoştinţe în domeniul căutat  care, cu siguranță, vor  contribui  la dezvoltarea companiei.

La finele activităţii de recrutare, specialiştii Centrului de Informare au acordat consultanţă şi informaţii privind integrarea pe piaţa muncii, au pus la dispoziţia participanţilor diverse pliante, buclete şi materiale informative . Un grup de persoane, care nu au completat formularul angajatorului, au fost informate despre locurile de munca vacante, înregistrate în baza de date a Agenţiei, şi asistate la căutarea unui loc de munca prin intermediul posturilor de auto-informare.