Organizația Internațională pentru Migrație (Misiunea din Moldova) acordă servicii de reintregrare migranților reîntorși de peste hotare

Agenţia Naţională informează, că în parteneriat cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea din Moldova (OIM), în cadrul Programului tematic al Comisiei Europene de cooperare cu ţările terţe în domeniul migraţiei şi azilului, Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat, acordă servicii de reintegrare migranţilor reîntorși de peste hotare.

Programul prevede acordarea asistenţei în funcţie de necesităţile individuale şi priorităţile Programului, categoriilor de migranţi reîntorși din rândul persoanelor vulnerabile, persoanelor reîntoarse voluntar, persoanelor reîntoarse prin acordul de Readmisie cu Uniunea Europeană, respectiv identificate de actorii relevanţi în domeniu.

Migranţii reîntorși, inclusiv cei înregistraţi la AOFM, interesaţi de asistenţă la deschiderea afacerii, pot să se adreseze pentru consultaţii şi informaţii mai detailate la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie: Chişinău, str. Ciuflea 36/1, of. 23 tel. 373 22 232940.

Pentru informare accesați www.iom.md