Târgul locurilor de muncă în cadrul celei de-a XII-a ediții a Expoziției naționale universale „Fabricat în Moldova”

În perioada 30 ianuarie—2 februarie 2013 Agenția Națională, în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Chișinău, va organiza tradițional Târgul locurilor de munca în cadrul Expoziției nationale universale „Fabricat în Moldova”.

Și-au anunțat disponibilitatea să participe la Târg 25 agenți economici, inclusiv din mun. Bălți și raioanele Drochia,  Cahul, Ungheni. Printre aceștia se numără   SA „Moldcell”, SRL „Universul restaurantelor”, BC „Procredit Bank” SA, IM „Efes Vitanta Moldova Brewery” SA, SRL „Premiera—Dona”, SRL „Miso Textile” (mun. Bălți), SRL „Premiera – Dona” (mun. Bălți), IMSP „Spitalul N.Testemițeanu” (r. Drochia), S.A. „Tricon” (r. Cahul), ÎCS „Lear Corporation” SRL (r. Ungheni) ș.a.

Companiile menționate vor oferi peste 700 de oportunități de carieră, destinate diferitor categorii sociale: șomeri, persoane angajate, dar care doresc să-și schimbe locul de munca, candidați cu experiență, tineri specialiști sau cei care nu dețin o calificare.

Specialitățile solicitate sunt diverse, de la cusători, croitori și tehnologi (industria ușoară), bucătari, barmani, agenți/ reprezentanți în vânzări, la specialiști în domeniul bancar, contabili,  manager în diverse domenii de activitate, ingineri, medici, etc.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca vor avea șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile pentru ocuparea forței de munca, despre locurile de munca libere (peste 4000 la număr, dintre care circa 700 de locuri vacante în mun. Chișinău), înregistrate în baza de date a Agenției Nationale din diverse domenii de activitate ale economiei nationale, precum și condițiile de ocupare a acestora. Totodată, vizitatorii vor putea accesa gratuit și Portalul www.angajat.md  profitând de ocazia să fie ghidați de specialiști la utilizarea instrumentelor pe care acesta le oferă direct pe platoul târgului prin intermediul  posturilor de auto-informare electronică. 

În calitate de parteneri la desfășurarea Târgului avem:

Cancelaria de Stat, care va promova  informația cu privire la cadrul legal în ceea ce privește încadrarea cetățenilor în serviciul public și condițiile de bază pentru a candida la funcția publică, precum și funcțiile /posturile vacante din administrația publică.

Inspecția Muncii, grație cărora solicitanții vor putea beneficia de consultanță și informații juridice în domeniul muncii, pe toată perioada desfăşurării Târgului.

Instituții profesionale de învățământ, care vor promova informații utile privind instruirea profesională în diverse profesii/ meserii solicitate pe piața forței de munca.

Pentru vizitatori se vor oferi și o gamă largă de materiale informative (inclusiv video) cu privire la serviciile prestate gratuit, precum și alte posibilități de angajare, inclusiv prin accesarea Portalului www.angajat.md.

Târgul locurilor de munca se va desfășura în incinta Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo”, pavilionul central, situat pe adresa: mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1.

Program zilnic: 10:00 – 18:00.