Târguri ale locurilor de muncă organizate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă

Pentru  158 persoane  aflate în căutarea unui loc de munca din satele Coşniţa, Pogrebea, Pîrîta, la finele lunii aprilie curent,  în s. Coşniţa,  a fost desfăşurat Tîrgul locurilor de munca, inclusiv pentru tineri. Tîrgul a fost organizat de către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Dubăsari în colaborare cu alţi actori pe piaţa forţei de munca. Obiectivul  tîrgului a fost informarea participanţilor despre locurile vacante,  negocierea directă cu angajatorii privind condiţiile de munca şi posibilităţile de angajare în cîmpul muncii.

Agenții economici participanți la târg  au venit cu următoarele oferte:

 - Consiliul raional Dubăsari -  specialiști în diferite domenii:  problemele relaţii transfrontaliere, cultură şi turism, tineret, orientare profesională, dezvoltarea gospodăriei, economomie și finanţe, asigurări investiţionale, auditor intern, etc.

SRL ”Fortuna – Plus” – 236 locuri de munca de sterilizator, laborant, fierbător, conducător electro-car, electrician, reglor, lăcătuş;

- Centrul de odihnă pentru copii şi tineret ”Prietenia” – locuri de munca de medic terapeut, asistent medical, personal auxiliar;

 Centrul medicilor de familie Dubăsari au solicitat: medic de familie în s. Doroţcaia, asistent de reabilitare în s. Cocieri, asistent diagnostică în s. Coşniţa şi s. Pîrîta;

Centrul de Plasament pentru Copii ”Orăşelul copilăriei” (S. Pîrîta)  a prezentat iofertă pentru asistenți sociali, psihologi şi educatori.

Agenția Dubăsari va oferi suportul necesar șomerilor, selectați de angajatori, care au decis să se angajeze în câmpul muncii.

Și Agenția pentru Ocuparea Forței de munca Călărași a desfășura recent  la intreprinderea ICS ,,Geman  Shoes”  SRL un mini târg al locurilor de munca. Întreprinderea ICS ,,Geman  Shoes” SRL, care se ocupa cu confecționarea încălțămintei, a solicitat pentru cele 15 locuri vacante  6 cusători, 4 croitori piei brute, 4 croitori piei şi blănuri și un hamal.

La mini târg au participat 15 persoane tinere (16-29 ani),  9  dintre care - şomeri în evidența Agenției. Angajatorul a selectat 4 croitorese pentru încadrare cu termen de încercare, care vor fi angajate de la 2 mai curent. Intreprinderea  intenţionează să mai deschidă o linie de fabricare încălţămintei și din aceste considerente va colabora în continuare cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca Călărași pentru angajarea  cusătoreselor.