Expoziția de fotografie “ŞI EU POT SĂ LUCREZ!”

Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca și Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca Cahul, au organizat la 22-23 iunie curent, în or. Cahul, expoziţia de fotografie cu genericul “ŞI EU POT SĂ LUCREZ!”   

Expoziţia a vernisat 30 de fotografii realizate de persoane cu dizabilităţi din diferite localităţi ale republicii. Pentru fiecare fotografie, autorii au scris un text scurt care explică mesajul transmis de ei. Tematicile cele mai frecvente ale pozelor sunt: abilitatea de a munci a persoanelor cu dizabilităţi, dificultăţile legate de angajarea în câmpul muncii, inaccesibilitatea infrastructurii arhitecturale etc.

Expoziţia este organizată ca o acţiune de informare a angajatorilor, dar şi a cercurilor largi ale populaţiei, despre dorinţa şi dreptul persoanelor cu dizabilităţi de a muncii  alături de ceilalţi semeni ai lor. Scopul vernisării acestei expoziții a fost de a contribui la sporirea accesului persoanelor cu dizabilităţi la piaţa locurilor de munca din Republica Moldova.

Îîn scurt timp expoziția  va fi vernisată și în mun. Chișinău și Bălți.