Concursul național «Meșterul Anului», ediția a II

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în comun cu mediul de afaceri, a lansat Concursul naţional anual “Meșterul anului”, Ediţia II, care se va desfășura la 17 mai 2014 în oraşul Chişinău. Scopul Concursului este orientarea   profesională a populației, în deosebi a tinerilor, și promovarea atractivităţii învățământului secundar profesional.  Astfel, Concursul se înscrie în măsurile de integrare a persoanelor pe piața muncii prin extinderea posibilităţii de reorientare spre noi domenii de munca.

Concursul oferă oportunitatea de participare oricărei persoane, care posedă cunoștințe în domeniul instalațiilor termo-sanitare, a atins vârsta de 18 ani,  indiferent  dacă:  este angajată în câmpul muncii, are statut de șomer sau se află ân căutarea unui loc de munca. Totodată  este adresat și elevilor din învățământul secundar profesional, studenților sau absolvenților. 

Condiția de bază pentru înscriere la concurs este prezentarea unui articol confecționat din ţevi, cu utilizarea pieselor de branșamente din polipropilenă de o marcă specială, care va fi promovată pe parcursul evenimentului.

Concursul se va desfăşura în trei etape: tema de acasă; semifinala și finala.
 

Astfel, la etapa I „Tema de acasă”, participanţii vor prezenta pentru Concurs un articol calitativ confecționat din timp, iar posesorii celor mai bune 10 lucrări, apreciate de către juriu, vor trece la etapa următoare. La etapa II „Semifinala”, cei 10 deţinătorii vor executa un articol din materialele enunțate în decursul a 30 de minute, după un model special, vor fi selectați 5 câștigători, care vor fi promovaţi pentru etapa a III, care va fi si finală.

Mai multe deatlii aici...