COMUNICAT

La 29 mai 2014, la Chişinău, în incinta Palatului Republicii sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei, se va desfăşura Forul meseriilor şi profesiilor, în cadrul căruia Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va organiza un Târg al locurilor de munca pentru Tineret.
 
Conform datelor operative, la eveniment vor participa peste 35 instituţii de învăţământ, cca.60 companii şi întreprinderi angajatoare, Centre de ghidare în carieră, Cancelaria de Stat, Inspectoratul de Stat al Muncii, Confederaţia Naţională a Sindicatelor, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, organizaţii neguvernamentale etc.
 
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca prin posturile electronice de autoinformare va pune la dispoziţie celor prezenţi o bancă electronică de date cu cca. 9000 locuri vacante, oferite de la cca. 1300 angajatori din ţară.
 
Platoul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, amenajat în cadrul Târgului locurilor de munca pentru Tineret, va oferi posibilitate vizitatorilor să acceseze banca de date a locurilor de munca din municipiu  cu circa 2700 locuri de munca vacante de la 300 agenţi economici, iar specialiştii vor informa publicul despre serviciile de plasare a forţei de munca, vor veni cu sfaturi practice pentru diferite situaţii de angajare, vor informa despre condiţiile de urmare a unui curs de formare profesională în diverse profesii/meserii solicitate actualmente pe piaţa forţei de munca.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca vor avea ocazia să viziteze standurile angajatorilor, care vor propune cca. 2000 oferte de munca din diferite domenii: industria prelucrătoare, industria confecţiilor, comerţ cu ridicată şi amănuntul, transport şi comunicaţii, activităţi financiare, construcţii, educaţie şi altele.
Specialităţile solicitate sunt diverse: disigner, contabili, ingineri, profesori, educatori, medici, asistenţi medicali, asamblori, tehnicieni, specialişti în domeniul tehnologiilor informaţionale (operatori la PC, programatori), agenţi vânzări, cusători, bucătari etc.
 
Uşile Forului şi Tîrgului locurilor de munca pentru Tineret sunt deschise de la ora 10.00 până la 15.00 pe adresa: mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 16, Palatul Republicii.
La deschiderea evenimentului (ora 10:00) vor participa conducerea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca, reprezentanţi ai altor autorităţi publice centrale.
 
În perioada 29 mai – 2 iunie curent Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca anunţă desfăşurarea Târgul on-line al locurilor de munca, pe platforma www.e-angajare.md  care va  întruni   73 de companii cu peste 1500 locuri vacante în domenii ca: comerț și vînzări, tehnologii  informaționale și telecomunicații, medicină și farmacie, economie și contabilitate, finanțe și bănci, manageri și ingineri în difeverse ramuri , specialiști în marketing , logistică și aprovizionare, specialitățile  industriei ușoare( tehnologi, cusători, croitori), bucătari, cofetari, chelneri, barmani;dar și  oferte care nu necesită calificare:hamali,îngrijitori încăperi.