Comunicat privind rezultatele Târgului on-line al locurilor de muncă „Cariere în construcții”

În perioada 26 – 31 martie 2015 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca a desfășurat cea de a cincea ediție a Târgului on-line al locurilor de munca sub genericul „Cariere în construcții”. La această ediție au participat 74 de companii care au promovat peste 600 oportunități de angajare în domeniul construcțiilor.
 
Timp de șase zile platforma www.e-angajare.md a oferit posibilitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor din domeniul  construcțiilor, iar angajatorii care au participat la eveniment au utilizat un instrument modern de recrutare a personalului și au avut șansa de a selecta rapid angajați din rândurile persoanelor care au aplicat CV-ul pentru un loc de munca.
 
Locurile de munca expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare până la 31 martie, inclusiv, și s-au referit la pozițiile inginer construcții, șef de șantier, arhitect, manager construcții, mașiniști (excavator, autogreder), maistru, tencuitor, zidar, tâmplar, zugrav, electrogazosudor, betonist, muncitori la construcții de clădiri și drumuri etc.  
 
Pe parcursul târgului, platforma www.e-angajare.md a fost accesată de peste 1200 ori. Evenimentul a interesat circa 1000 de vizitatori (63% au fost utilizatori noi) din 28 de țări printre care se numără România, SUA, Rusia, Indonezia, Italia, China, Franța, Israel, Canada, Egipt, Spania, Marea Britanie, ș.a. 76 persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind pentru specialitățile maistru, inginer, diriginte de șantier, constructor proiectant, mașinist la excavator, zidar, șofer, asfaltator etc.
 
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca a colaborat cu instituțiile mass media și a promovat Târgul on-line „Cariere în construcții” prin participarea la emisiuni în direct sau acordarea de interviuri pentru emisiuni radio și TV.
 
Important, că accesând portalul www.angajat.md persoanele aflate în căutarea unui loc de munca pot găsi informația referitor la locurile de munca vacante înregistrate de către agențiile teritoriale, inclusiv ofertele din domeniul construcțiilor care nu au fost ocupate pe perioada desfășurării Târgului on-line și pot aplica în continuare pentru un job potrivit.
 
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca în comun cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca și cu partenerii vor organiza în continuare târguri on-line ale locurilor de munca, având în vedere interesul manifestat din partea angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca. Astfel, pe parcursul a. 2014 platforma www.e-angajare.md a fost accesată de peste 63000 de ori de mai mult de 5000 0 de persoane, inclusiv în perioada în care nu au fost active Târguri on-line.