Comunicat privind rezultatele Târgului on-line al locurilor de muncă „Locuri de muncă pentru Tineret”

     În perioada 28 mai – 1 iunie 2015 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca a desfășurat cea de a șasea ediție a Târgului on-line al locurilor de munca sub genericul „Locuri de munca pentru Tineret”. La această ediție au participat 131 de companii care au promovat peste 2400 oportunități de angajare în domenii precum: comerț, tehnologii informaționale, management, inginerie, industrie ușoară, servicii etc.
    Timp de cinci zile platforma www.e-angajare.md a oferit posibilitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv tineri sau absolvenți, care nu au experiență de munca, să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor, iar angajatorii din 20 de zone ale țării care au participat la eveniment au utilizat un instrument modern de recrutare a personalului și au avut șansa de a selecta rapid angajați din rândurile persoanelor care au aplicat CV-ul pentru un loc de munca.
     Locurile de munca expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare până la 1 iunie, inclusiv, și s-au referit la pozițiile contabil, inginer, manager în diferite ramuri, programator, casier în sala de comerț, tehnolog, chelner, conducător auto, mașinist, cusător, vânzător etc.  
    Pe parcursul târgului, platforma www.e-angajare.md a fost accesată de circa 1900 ori. Evenimentul a interesat circa 1400 de vizitatori (70% au fost utilizatori noi) din 48 de țări printre care se numără SUA, China, România, Brazilia, Japonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, Indonezia, Mexic, Germania, Norvegia, Canada, Franța ș.a. 190 persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind mai ales pentru specialitățile asistent serviciu clientelă (compania „Orange”), administrator („Fidesco” SRL), consultant („Expert on-line” SRL), inspector serviciu personal (Societatea de Audit), operator facturare (FPS „Rogob” SRL), operator ghișeu bancă (BC „Moldova Agroindbank” SA), operator suport clienți („Moldtelecom” SA) etc.
     Important, că accesând portalul www.angajat.md persoanele aflate în căutarea unui loc de munca pot găsi informația referitor la locurile de munca vacante înregistrate de către agențiile teritoriale, inclusiv ofertele din domeniul construcțiilor care nu au fost ocupate pe perioada desfășurării Târgului on-line și pot aplica în continuare pentru un job potrivit.
    Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca în comun cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca și cu partenerii vor organiza în continuare târguri on-line ale locurilor de munca, având în vedere interesul manifestat din partea angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca. Astfel, pe parcursul a 5 luni 2015 platforma www.e-angajare.md a fost accesată de circa 14000 de ori de peste 10000 de persoane, inclusiv în perioada în care nu au fost active Târguri on-line.