Colaborarea continuă cu partenerii Agenţiei – Centrul SYSLAB

La 8 iulie 2015, în incinta Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiului Chișinău, la Centrul de Informare „Piața Muncii” a avut loc întâlnirea persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca cu reprezentanții Centrului SYSLAB Chișinău. Cei 14 participanţi au fost informaţi despre posibilitatea de a fi instruiţi şi a primi gratuit asistenţă în scopul angajării cu succes în câmpul muncii.
Instruirea persoanelor care se alătură proiectului se axează pe două direcții: căutare de job (asistarea şomerilor pentru a-şi găsi un loc de munca) şi antreprenoriat (dezvoltarea abilităților antreprenoriale și oferirea suportului în lansarea propriei afaceri).
Cei interesaţi vor participa la activităţile proiectului pentru o perioadă de până la 4 luni, în care urmează atât lecţiile teoretice, cât și practice: lucru în grup, analiza studiilor de caz, organizarea jocurilor de rol, prezentări și discursuri în public, dezbateri, etc. Un exerciţiu practic, numit elevator speech, a fost făcut şi pe parcursul seminarului, unde şomerii au încercat să vorbească despre sine şi să-şi pună în valoare competenţele într-un discurs de 30-60 de secunde. Atât conștientizarea propriilor competenţe, cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare, elaborarea unui CV, prezentarea la interviul de angajare, aplicarea corectă pentru un post vacant, iniţierea afacerii etc, fac parte din programa de instruire a Centrului SYSLAB. Rezultatele instruirilor sunt monitorizare de către consilierii Centrului SYSLAB pentru a urmări progresul şi rezultatele fiecărui participant.
Luni, 13 iulie, la ora 9.00, sunt invitaţi toţi doritorii de a participa la instruirile oferite de Centrul SYSLAB Chişinău.
Adresa oficiului: mun. Chişinău, str. Alba Iulia 75, bloc G, of. 707
Tel.: (022) 901-254