Comunicat privind organizarea şi desfăşurarea Campaniei de informare consacrată Zilei Internaţionale a Tineretului

În contextul marcării Zilei Internaţionale a Tineretului la 12 august, dar şi în scopul creşterii şanselor de integrare profesională a tinerilor pe piaţa muncii, a gradului de informare privind serviciile prestate de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca (AOFM), locurile de munca libere înregistrate şi condiţiile de ocupare a acestora, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) organizează în perioada 08-12 august 2016 Campania de informare consacrată Zilei Internaţionale a Tineretului cu sloganul „Eşti tânăr? Cauţi un loc de munca? Fii clientul AOFM!”.
 
Printre obiectivele Campaniei se includ: informarea tinerilor despre serviciile prestate de AOFM, canalele de informare şi recrutare on-line (site-ul www.anofm.md, portalul www.angajat.md, platforma târgului on-line www.e-angajare.md),  administrate de ANOFM, sensibilizarea angajatorilor pentru încadrarea în munca a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, informarea tinerilor privind posibilitatea de a urma gratuit un curs de formare profesională în scopul integrării pe piaţa muncii ş.a.
Pe parcursul Campaniei, AOFM vor organiza pentru tinerii care caută un loc de munca seminare informative privind legislaţia în domeniul ocupării forţei de munca, serviciile prestate şi oportunităţile de angajare, inclusiv la nivel local; seminare de instruire în tehnici şi metode de căutare a unui loc de munca; seminare de orientare profesională; dezbateri, mese rotunde cu participarea partenerilor AOFM, organizaţiilor neguvernamentale de tineret, precum şi diverse activităţi de recrutare a personalului.
 
Evenimentul este organizat inclusiv în contextul marcării a 25 ani de la crearea Serviciului Public de Ocupare din Republica Moldova.
 
Mizăm pe participarea activă a tinerilor la activităţile organizate în cadrul Campaniei, precum şi la alte măsuri organizate de către AOFM.