Peste 1300 oportunități de muncă oferite în cadrul Târgului on-line al locurilor de muncă „Locuri de muncă pentru TINEri”

În perioada 12-16 august 2016 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca mun. Chișinău a desfășurat Târgul on-line al locurilor de munca, ediția a X-a cu genericul „Locuri de munca pentru TINEri”.
 
La Târgul on-line al locurilor de munca au participat 30 de companii din 2 zone ale țării: mun. Chișinău și mun. Bălți și au fost oferite peste 1300 locuri de munca din cele mai diverse domenii. Cele mai multe locuri vacante – circa 54% au cuprins domeniul ingineriei, majoritatea pozițiilor fiind de ingineri tehnologi, ingineri calitate, operatori cablaje auto. Totodată, angajatorii au propus locuri de munca pentru următoarele poziții: manageri din diferite ramuri,  programatori, contabili, marketologi, casieri, operatori la calculator, bucătari, vânzători, asamblori, etc.
 
Timp de cinci zile platforma www.e-angajare.md a oferit posibilitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor, iar angajatorii care au participat la eveniment au utilizat un instrument modern de recrutare a personalului și au avut oportunitatea de a selecta rapid angajați din rândurile persoanelor care au aplicat CV-ul pentru un loc de munca.
 
Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, platforma www.e-angajare.md a fost accesată de peste 1160 ori. Târgul a interesat 995 persoane (80% fiind utilizatori noi) din 25 de țări printre care se numără: România, SUA, Marea Britanie, Rusia, Italia, Ucraina, Germania, Grecia, Israel etc. 59 persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind pentru specialitățile administrator superior, agent comerț, consultant, contabil, operator cablaje auto, operator de interviu, reprezentant serviciu clientelă, specialist în recrutare, etc.
 
Târgul a fost promovat în cadrul Festivalului Tineretului, desfășurat în data de 12 august, prin intermediul platformelor on-line: Poliexpert.md, Diez.md, Carieramea.md, Bani.md, dar și în cadrul postului Radio Moldova, etc.
 
ANOFM în comun cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca și cu partenerii vor organiza în continuare târguri on-line ale locurilor de munca, având în vedere interesul manifestat din partea angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.