Comunicat informativ privind achiziţionarea serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2017

Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca informează, că în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare s-a desfăşurat procedura de licitaţie publică în scopul achiziţionării serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2017 la nivel centralizat, prin intermediul instituţiilor de învăţământ, furnizori de servicii de formare profesională.
                La data de 16 decembrie 2016, Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Bălți a desfășurat Licitația Publică nr. 650/16 de achiziționare a serviciilor de formare profesională a șomerilor pentru anul 2017, la care au fost depuse oferte de la 12 operatori economici (instituții de învățămînt). În rezultatul desfășurării licitației, examinării, evaluării și comparării ofertelor, au fost desemnați cîștigători 6 ofertanți, cu care au și fost încheiate contracte de achiziționare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2017.
La data de 27 decembrie 2016, Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a r. Cahul a desfășurat procedura de achiziție publică Cererea Ofertelor de Prețuri nr. 2149-op/16 de achiziționare a serviciilor de formare profesională a șomerilor pentru anul 2017, la care au fost depuse oferte de la 4 operatori economici (instituții de învățămînt). În rezultatul desfășurării procedurii de achiziție publică, au fost desemnați cîștigători 4 ofertanți, cu care au și fost încheiate contracte de achiziționare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2017.
La data de 31 ianuarie 2017, Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Chișinău a desfășurat Licitația Publică nr. 16/03857 de achiziționare a serviciilor de formare profesională a șomerilor pentru anul 2017, la care au fost depuse oferte de la 7 operatori economici (instituții de învățămînt). În rezultatul desfășurării licitației, examinării, evaluării și comparării ofertelor, au fost desemnați cîștigători 7 ofertanți, cu care au și fost încheiate contracte de achiziționare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2017.
Pentru anul 2017, au fost contractate în total 17 instituții de învățămînt, pentru 45 de profesii/meserii/programe de formare profesională pe specialități. Pentru instruirea centralizată din Zona Centru sînt disponibile 31 de profesii/meserii și programe de formare profesională, Zona Nord -34, iar pentru Zona de Sud - 11 profesii/meserii/programe de formare profesională.
Lista instituțiilor de învățămînt din mun. Chșinău, mun. Bălți, r. Cahul, furnizori ai serviciilor de formare profesională a șomerilor în anul 2017, cu indicarea profesiilor/meseriilor/programelor de instruire la specialități, se anexează.
Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională pot să se adreseze la Agenţia teritorială pentru Ocuparea Forţei de Munca în a cărei rază au viza de domiciliu.
Datele de contact ale Agenţiilor teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Munca pot fi  accesate la adresa electronică: http:www.anofm.md/network/agency.
Informaţie utilă pentru persoanele care solicită susţinere la plasarea în cîmpul muncii poate fi găsită pe site-ul www.anofm.md sau primită operativ la Centrul de Apel – Piaţa Muncii, tel. 0-8000-1000, orele de lucru 08:30-15:30, de luni pînă vineri, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova. De asemenea, informaţii despre posibilităţile de angajare, locurile vacante pe piaţa muncii şi condiţiile de ocupare ale acestora sunt publicate pe portalul www.angajat.md.