Comunicat: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și IP Institutul pentru o Guvernare Deschisă au încheiat un Acord de colaborare

Astăzi, 23 martie 2017, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) și IP Institutul pentru o Guvernare Deschisă au încheiat un Acord de colaborare privind încadrarea refugiaților în câmpul muncii.
 
Obiectivul acordului rezidă în stabilirea cooperării între cele două părți întru facilitarea angajării în câmpul muncii a solicitanților de azil, beneficiarilor de protecție umanitară și refugiaților.
 
Astfel, se va asigura serviciul de asistență și mediere refugiat-angajator, asistența în autoangajare sau lansarea unei afaceri, acordarea asistenței calificate la angajare, cât și asigurarea informării despre locurile de munca libere înregistrate în baza de date ANOFM, participare la activități comune organizate în vederea sensibilizării opinie publice cu referire la dreptul refugiaților de a fi încadrați în câmpul muncii și consiliere și informare în incinta Centrului de Informare despre Piața Muncii din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Chișinău.
 
Institutul pentru o Guvernare Deschisă este o organizație non-guvernamentală și non-profit, fondată în anul 2002. Misiunea Institutului este promovarea guvernării deschise, transparenței și responsabilității sociale, implicării cetățenilor și a democrației participative la nivel național, regional și internațional.