AOFM Ungheni a desfășurat seminare informative cu genericul “Rolul asistentului parental profesional în orientarea profesională a copiilor din plasament”

La data de 30 și 31 martie 2017, în incinta Centrului de plasament pentru tineri CREDO a orașului Ungheni au avut loc 2 seminare informative cu genericul “Rolul asistentului parental profesional în orientarea profesională a copiilor din plasament” pentru 32 asistenți parentali profesionali, în familiile cărora sunt repartizați tinerii, părinții cărora sunt decăzuți din drepturi.
 
 La eveniment au fost invitați specialiștii AOFM a raionului Ungheni, care au prezentat informația despre serviciile Agenției, situația de pe piața muncii și evoluția ocupațiilor, drepturile și obligațiile tinerilor conform legislației în vigoare, necesitatea formării profesionale continue, posibilitățile obținerii unei profesii.
 
A fost prezentat Barometrul profesiilor, lista profesiilor cu șanse înalte și reduse de angajare. Informația s-a dovedit a fi utilă pentru copii greu încercați de soartă, care după absolvirea gimnaziilor și liceelor sunt debusolați, fie nu cunosc ce profesie să aleagă, fie din lipsa de surse financiare, nu își continuă studiile.
 
Specialiștii Agenției au venit cu recomandări pentru asistenții parentali, ca tinerii să facă alegerea corespunzător aptitudinilor și aspirațiilor proprii pentru integrarea lor socială.