AOFM Drochia - integrarea populației de etnie romă în societate

La 12.04.2017,  reprezentantul AOFM Drochia a participat  la desfășurarea mesei rotunde: ”Cu privire la realizarea Planului de acțiuni pentru susținerea populației de etnie romă pentru anii 2016-2020”.  Evenimentul a fost organizat de reprezentanții comunității romilor din raionul Drochia cu participarea dlui Vitalie Josanu – vicepreședintele raionului Drochia, Veaceslav Balan – coordonator național, Oficiu ONU pentru drepturile omului în Moldova, Ion Duminică – doctor în științe politice, șeful Secției minorități etnice  la Institutul  patrimoniului cultural al Academiei de Științe a Moldovei, Alla Marin – președintele Uniunii tinerilor romi, reprezentanților autorităților publice locale de nivelul I și II.
 
Obiectivul general al întrunirii a constatat în consolidarea relațiilor interetnice  bazate pe drepturile omului, asistența grupurilor vulnerabile de etnie romă, îmbunătățirea calității vieții  a acestora prin suportul autorităților centrale și locale.
 
 În cadrul evenimentului, șeful agenției, Galina Zavorotnîi a informat despre situația romilor pe piața muncii din raion. Au fost prezentate date despre încadrarea lor în cîmpul muncii, instruirea la cursuri de calificare și recalificare. S-a vorbit  despre tot spectrul de servicii  prestate de către agenția pentru ocuparea forței de munca cu scopul integrării populației de etnie romă în societate.