Forumul Profesiilor „O carieră de succes acasă” la Cahul

În perioada 6-7 octombrie 2017 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) organizează în orașul Cahul, Forumului Profesiilor „O carieră de succes acasă” în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, str. Piața Independenței 1, sala de Festivități.
 
În prima zi a Forumului Profesiilor se va organiza o masă rotundă cu genericul Ghidarea în carieră a Tinerilor – parte a strategiilor locale de dezvoltare”, iar pe data de 7 octombrie curent, Forumul va continua la Universitatea „B. P. Hașdeu” din Cahul cu un eveniment dedicat elevilor din clasele absolvente de gimnaziu și liceu din Sudul Republicii Moldova, a tinerilor din centrele de excelență și școlile profesionale din regiune. 100 de tineri din sudul țării vor participa la un training cu oameni de afaceri și profesioniști în dezvoltarea carierei. Tinerii vor mai participa la ateliere de lucru privind ghidarea în carieră și vor exersa deprinderi de a elabora un CV, a negocia salariul, a avansa în carieră, etc.
La inaugurarea evenimentului participă Nicolae Balcănuță, șef Oficiul Teritorial Control Administrativ Cahul, Cancelaria de Stat, Vladimir Calmîc, vicepresedintele raionului Cahul, Avram Micinschi, șef Direcția generală învățământ Cahul, Vasile Arseni, șef Centrul de probațiune Cahul, Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca și șefii Agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca Cahul, Leova, Cantemir, Tarclia, Vulcănești.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră” (REVOCC), implementat de CEDA, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca și Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, cu suportul financiar al Agenţiei pentru Dezvoltare din Austria (ADA).