Astăzi, a fost inaugurat Forul Profesiilor „O carieră de succes acasă”, la Chișinău

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) organizează, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), prima ediție a Forumului Profesiilor „O carieră de succes acasă”. Evenimentul se desfășoară, pe 19 și 21 octombrie 2017, în mun. Chișinău și este organizat cu suportul Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).
 
În cadrul Forumului, pe 19 octombrie 2017, la Academia de Studii Economice, Sala Senatului, et. III, în municipiul Chișinău, are loc masa rotundă cu genericul „Ghidarea în carieră a Tinerilor –  provocări și perspective”.
 
La eveniment participă:  Alexander Korner - reprezentant ADA, Doina Soltan și Daniela Cotovițchi -  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Petru Grecu - președintele  Consiliului municipal de Tineret Chișinău,  Lilia Ursu -  Direcțiea Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău,  Alina Beșleagă - șef secție programe de mobilitate  și cooperare internațională a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, Dumitru Vasilescu - reprezentant UNDP, Popa Natalia - Centrul  de ghidare și consiliere în carieră din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”,  Tatiana Bucus - Centrul  de ghidare și consiliere în carieră ASEM, Nicolae Micșonschi - Centrul  de ghidare și consiliere în carieră UTM, Vlas Lidia -  Liceul Teoretic " M.Koţiubinski",  Elena Melnic -  Liceul Teoretic  " Alecu Russo",   agenci economici: Furtună Angela - SA Franzeluța, Svetlana Budaci - HR director, Moldcell,  Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca și șefii Agențiilor teritoriale pentru Ocuparea Forței de Munca - Hîncești, Criuleni, Orhei, Ialoveni,  mass-media, etc.
 
Participanții vor împărtăși experiența în domeniul ghidării în carieră și vor discuta acțiuni de perspectivă privind ghidarea în carieră a tinerilor.
 
Astfel, la 21 octombrie 2017, Forumul Regional al Profesiilor va continua la Academia de Studii Economice cu un eveniment dedicat elevilor din clasele absolvente din municipiul Chișinău. Tinerii vor participa la un training cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei, vor mai fi implicați în ateliere de lucru privind ghidarea în carieră și vor dezvolta abilități de elaborare a unui CV, de negociere a salariului, de avansare în carieră, informații privind serviciile Centrului de Ghidare în Carieră Chișinău și a agențiilor pentru ocuparea forței de munca , etc.
 
Amintim că Forumul Profesiilor este organizat în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră - REVOCC”, implementat de CEDA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ANOFM, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Austria. Proiectul a derulat în decembrie 2014 și continuă până la 30 noiembrie 2017.  Scopul lui este îmbunătățirea imaginii învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova prin reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.
 
 
ANOFM
19.10.2017