Serviciul de Bibliotecă iCAN pentru o Carieră de Succes

În contextul implementării Acordurilor de colaborare încheiate la 15 august 2017 cu Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE) și Centrul Național de Excelență profesională pentru Bibliotecari /Biblioteca Publică „B. P. Hasdeu”, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) informează despre lansarea de către AISE a proiectului „Serviciul de Bibliotecă iCAN pentru o Carieră de Succes”, finanțat de către Programul Novateca.
Proiectul își propune să stabilească un parteneriat durabil între bibliotecile publice din Chișinău, Cahul, Telenești, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Orhei, Bălți, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE), ANOFM, inclusive agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca și angajatorii din regiunile țintă, prin crearea unui serviciu digital nou care corespunde domeniului prioritar „bunăstare economică și angajare în câmpul muncii prin educarea tinerilor și adulților” (Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite).
În cadrul noului serviciu digital de instruire în domeniul educației de carieră va fi pilotat cursul online tip MOOC (curs online gratuit deschis) adresat utilizatorilor în scopul familiarizării lor cu informații utile pentru angajarea ulterioară în câmpul muncii și pentru a corespunde cerințelor angajatorilor în materie de competențe digitale. Bibliotecarii din regiunile țintă vor lucra în calitate de formatori virtuali ai acestui nou serviciu de bibliotecă și vor instrui cel puțin 100 de utilizatori pe parcursul anului academic 2017-2018 în fiecare regiune.
Cursul se adresează studenților, persoanelor care se află în căutare de un loc de munca, angajaților care își doresc o creștere în carieră sau proprietarilor de afaceri care au nevoie de competențe noi. În principal, cursul se adresează celor care fac primii pași în online, care vor să își dezvolte aptitudinile digitale și să fie pregătiți pentru cerințele pieții muncii din era digitală.
 
Persoanele care doresc să participe la cursul online „Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o Carieră de Succes” pot accesa detalii privind modul de înregistrare aici