Comunicat privind desfășurarea evenimentului „Ziua Ușilor Deschise” la Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

La data de 18 februarie 2018, Serviciului public de ocupare din Republica Moldova a aniversat 27 ani de activitate. Acest eveniment a fost marcat astăzi, de către Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) împreună cu structurile sale teritoriale, organizând la sediile instituțiilor „Ziua Ușilor Deschise”.
Cu această ocazie, un grup de studenți absolvenți au venit la ANOFM să se informeze despre serviciile privind piața muncii, au vizitat birourile și au pus întrebări privind activitatea desfășurată în agenție. 
 
La deschiderea evenimentului, directorul ANOFM, Raisa Dogaru a mulțumit celor prezenți despre interesul manifestat față de „Ziua Ușilor Deschise”, care reprezintă un prilej prin care instituția să-și prezinte principalele informații și puncte de interes în privința activității pe care o desfășoară. „Noi activăm pe o piața a muncii, care e în continue schimbare și nevoile clienților noștri sunt o prioritate. Avem o strânsă legătură atât cu angajatorii, care solicită persoane cu competențe, cât și cu persoanele aflate în căutarea unui loc de munca și organizând evenimente facem transparentă piața muncii, îi facem să se apropie. O categorie prioritară în activitatea ANOFM sunt tinerii, acest grup constituie 30 la sută din totalul clienților noștri. Înțelegem că mulți dintre tineri nu se adresează pentru servicii la structurile teritoriale ale ANOFM, alegând să caute informația necesară de sine stătător, prin intermediul internetului, inclusiv canalelor de informare on-line ale ANOFM, un lucru firesc. Dar și întâlnirile cu ei, inclusiv în cadrul unor astfel de evenimente organizate, aduc un plus valoare atât pentru ei cât și pentru ANOFM și structurile din subordine, deoarece înțelegem ce avem a face în continuare pentru a fi utili.”
 
Lia Sclifos, reprezentantul Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) a subliniat importanța dezvoltării și prestării serviciilor de orientare și ghidare în carieră, care devine un instrument principal în dezvoltarea şi afirmarea personalităţii fiecărui tânăr şi în alegerea corectă a profesiei, conform aspiraţiilor, dorinţelor şi cunoştinţelor sale.
Vizitatorii au avut parte de prezentări tematice privind rolul ANOFM în dezvoltarea carierei diferitor categorii de clienţi: serviciile prestate, măsurile implementate de structurile teritoriale; situaţia actuală pe piaţa mucii şi prognozele privind solicitările de forţă de munca; instrumentele web de informare şi recrutare administrate de ANOFM; migraţia forţei de munca, aspecte privind riscurile şi consecinţele migraţiei ilegale.
 
Amintim, că evenimentul are ca scop sensibilizarea societății privind rolul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca ca prestator de servicii gratuite pe piața muncii persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca și angajatorilor, precum și informarea despre serviciile prestate, inclusiv informarea privind serviciile de ghidare în carieră prestate și măsurile de ocupare a forței de munca implementate de către structurile sale teritoriale.
 
„Ziua Ușilor Deschise” a fost organizată în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).