Pilotarea „Programului Ajutor Angajare - noi abordări în acordarea consultaţiilor individuale pentru şomeri”

În perioada 15-22 martie 2018 se desfășoară atelierul de lucru cu genericul pilotarea „Programului Ajutor Angajare - noi abordări în acordarea consultaţiilor individuale pentru şomeri”, având ca scop consolidarea capacităţilor specialiştilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) şi agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca (AOFM) în domeniul acordării consultaţiilor individuale pentru şomeri.
 
În cadrul atelierului angajații ANOFM și AOFM vor însuși aspectele comportamentale ale consultaţiilor individuale ghidate, structura programului de transfer pentru specialişti şi interacţiunea cu şomerii, cât și întocmirea planului individual de angajare /agenda şomerului.
 
Pilotarea „Programului Ajutor la Angajare”  este un instrument nou în prestarea serviciilor de ocupare care va ajuta șomerii să-și caute mai ușor un loc de munca. Prin intermediul programului șomerii vor fi ajutați să identifice obiectivele detailate și planificarea modalității de a atinge obiectivele în mod bilunar. Totodată cunoașterea profilului șomerului va ajuta specialiștii din cadrul agențiilor să facă recomandări mai bune privind pașii în căutarea unui loc de munca.
 
Raisa Dogaru, directorul ANOFM a subliniat importanța pilotării „Programului Ajutor la Angajare” care ar responsabiliza, pe de o parte șomerii în procesul căutării unui loc de munca, iar pe de altă parte ar ușura munca specialiștilor agențiilor în procesul de ghidare al șomerilor privind identificarea joburilor potrivite. ”De fapt, ajutor la angajare este ceea ce facem noi zi de zi, iar îmbunătățirea acestui serviciu ne va ajuta să avem rezultate frumoase”, a declarat dna Dogaru.
 
 Acest eveniment are loc în contextul implementării prevederilor Memorandumului de colaborare încheiat între Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în vederea pilotării Programului
„Ajutor Angajare”.