ANOFM a participat la masa rotundă „Industria Electronicii – realizări, provocări și perspective”, eveniment care își propune să revitalizeze sectorul Electronicii în RM

La data de 9 noiembrie 2018, s-a desfășurat masa rotundă „Industria Electronicii – realizări, provocări și perspective”. Un eveniment care impulsionează și care își propune să revitalizeze sectorul Electronicii în Republica Moldova, acest lucru fiind menționat și în mesajele de salut adresate de Viorel Bostan, rector al Universității Tehnice din R. Moldova și Vitalie Tarlev, Secretar de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii al R.Moldova.
Prezentări pe subiectul potențialului de atragere a investițiilor în industria Electronicii, au fost abordate de Veaceslav Șutchevici, Manager de Proiect, Consilierea Guvernului R.Moldova în Politici economice impelementat de GIZ Moldova.
Învățământul profesional tehnic dual în beneficiul sectorului privat a fost abordat și exemplificat de reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca a vorbit despre locurile de munca în domeniul industriei electronicii înregistrate în baza de date, cît și importanța creării unei pârghii necesare între toți actorii implicați în revitalizarea sectorului electronicii. Totodată, dna Dogaru a  invitat participanții și cei circa 40 de angajatori prezenți la eveniment să colaboreze întru implementarea serviciilor și măsurilor prevăzute în Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de munca şi asigurarea de șomaj, sporind astfel calitatea serviciilor prestate și diversificarea acțiunilor de ocupare a forței de munca.

Moderatorul evenimentului, prof.univ., dl Victor Șontea, a realizat și un dialog deschis cu reprezentanții companiilor din domeniul Electronicii, sectorului public, mediul academic (UTM, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, ȘPT din Chișinău și din Bălți, Colegiul Politehnic din Bălți, etc.), Camera de Comerț, referitor la identificarea problemelor, consolidarea sectorului și identificarea soluțiilor pentru revitalizarea Electronicii.
Evenimentul are drept scop crearea unei platforme de comunicare dintre sectorul privat (companii ce operează în domeniul Electronicii), sectorul public, mediul academic, asociații de business și Camera de Comerț (CCI).
Evenimentul este organizat de Agenția de Investiții (The Moldovan Investment Agency) cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC - Swiss Cooperation in Moldova), în parteneriat cu  Universitatea Tehnica a Moldovei.